1 δισ. ευρώ για ψηφιακό μετασχηματισμό και πράσινη μετάβαση.

Με αρρύθμιστα χρέη το 56% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
28 Σεπτεμβρίου, 2023
Χαλαρώνει η διπλή “θηλιά” χρέους των Ταμείων
2 Οκτωβρίου, 2023
Δείτε τα όλα

1 δισ. ευρώ για ψηφιακό μετασχηματισμό και πράσινη μετάβαση.

Συνολικά 1 δις ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ θα κατευθυνθεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη μετάβαση των ΜμΕ.

29/09/23

Εκτιμάται ότι άνω των 56.000 επιχειρήσεων θα κάνουν χρήση των χρηματοδοτήσεων αυτών τα επόμενα 2 με 3 χρόνια .

Αυτά ανέφερε η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα, Μάνη Παπαδημητρίου, μιλώντας στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις ΜμΕ που συνδιοργανώνουν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με τίτλο «Οι προκλήσεις των μικρών επιχειρήσεων σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον» Η υφυπουργός υπενθύμισε ότι το επόμενο διάστημα αναμένονται δύο νέα προγράμματα για τις ΜμΕ, που αφορούν την ίδρυση μικρών επιχειρήσεων και τον τουρισμό, ΄λυψους 250 εκατ. ευρώ, ενώ τόνισε ότι οι ΜμΕ, παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν την τελευταία διετία, ανέκαμψαν σημαντικά και οι προοπτικές τους είναι θετικές, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση δεσμεύεται για την χρηματοδότηση τους μέσω προγραμμάτων χρηματοδότησης από την Αναπτυξιακή Τράπεζα αλλά και με την παροχή μικροπιστώσεων.

Στη συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας για τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στην επιχειρηματικότητα τα επόμενα χρόνια, εκτίμησε ότι θα απαιτηθούν κονδύλια άνω των 150 δις ευρώ εώς το 2050 για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. «Στόχος μας είναι να χρηματοδοτήσουμε υγιείς επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, στον χαιρετισμό του στο Συνέδριο, υπογράμμισε ότι οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να βελτιώσει την παραγωγικότητα της, αλλά υπάρχουν προβλήματα τα οποία σχετίζονται με το κόστος και τηνμ έλειψη πόρων, καθώς καιμε την έλειψη γνώσεων και ενημέρωσης για τις νέες τεχνολογίες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου , τόνισε ότι οι ΜμΕ χρειάζονται ειδική μεταχείρηση, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές, τόσο στην εθνική όσο και στην παγκόσμια αγορά, με αύξηση των κονδυλίων χρηματοδότησης.

 

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ