ΠΝΠ: Και στις ΙΚΕ η αποζημίωση των 800 ευρώ

Grant Thornton: Τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας
17 Απριλίου, 2020
Σταϊκούρας: Έρχονται νέες παρεμβάσεις στήριξης σε 8 κλάδους την επόμενη εβδομάδα
17 Απριλίου, 2020
Δείτε τα όλα

ΠΝΠ: Και στις ΙΚΕ η αποζημίωση των 800 ευρώ

17/04/2020

Ρητά πλέον και οι Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες υπάγονται στη λίστα των πληττόμενων επιχειρήσεων με έως 5 άτομα προσωπικά οι οποίες δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ.

Αυτό προβλέπει χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Συγκεκριμένα, η ΠΝΠ προβλέπει ότι, “με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη λήψη μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολουμένους, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 2 του ν. 4387/2016 (Α’ 85), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 22 του ν. 4670/2020 (Α’ 43), και για τους ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, καθώς και για επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων και περιορισμένης ευθύνης εταιρειών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (IKE), εκτός των ανώνυμων εταιρειών, οι οποίες δεν απασχολούν εργαζομένους ή απασχολούν μέχρι και πέντε (5) εργαζομένους.

Οι εν λόγω οικονομικές ενισχύσεις είναι αφορολόγητες, ανεκχώρητες και ακατάσχετες στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα”.  

Πηγή: Capital.gr