Στην τσιμπίδα της εφορίας οι «φρέσκες» υποθέσεις

Ανοίγουν οι προκηρύξεις χρηματοδότησης ΜμΕ μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων
16 Ιανουαρίου, 2018
Η αλλαγή της φορολογικής κατοικίας
18 Ιανουαρίου, 2018
Δείτε τα όλα

Στην τσιμπίδα της εφορίας οι «φρέσκες» υποθέσεις

[:el]17/01/2018

Εντολή για τη διενέργεια 12.650 ερευνών και ελέγχων έδωσε στις Υπηρεσίες Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής. Σύμφωνα με την απόφαση Πιτσιλή θα διενεργηθούν τουλάχιστον 450 έλεγχοι -έρευνες, 4.200 στοχευμένοι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι και 8.000 έλεγχοι διακίνησης από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.

Σημειώνεται ότι φέτος οι φοροελεγκτές της ΑΑΔΕ θα κυνηγήσουν τις «φρέσκες» φορολογικές υποθέσεις.

Στόχος είναι να γίνουν 24.750 έλεγχοι σε υποθέσεις της τελευταίας τριετίας και πενταετίας.

Μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έστειλαν οριστικά στο αρχείο χιλιάδες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, ο ελεγκτικός μηχανισμός στρέφεται πλέον στις υποθέσεις των τελευταίων ετών που αφορούν τη χρήση του 2012 και μετά.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής έδωσε εντολή να διενεργηθούν 24.750 πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.), το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ) και τις Δ.Ο.Υ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες Πιτσιλή, από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, τουλάχιστον το 70% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας. Ποσοστό τουλάχιστον 75% των ελέγχων του προηγούμενου εδαφίου, θα αφορούν καταρχήν σε ελέγχους της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Πηγή: in.gr[:]