Μόνο ηλεκτρονικά η σύσταση των ΙΚΕ


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/boxmind.gr/httpdocs/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1503

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/boxmind.gr/httpdocs/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1508
Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη νέα ρύθμιση των 12 δόσεων
31 Ιανουαρίου, 2018
Καταρρέει η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων στα ταμεία
2 Φεβρουαρίου, 2018
Δείτε τα όλα

Μόνο ηλεκτρονικά η σύσταση των ΙΚΕ


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/boxmind.gr/httpdocs/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1503

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/boxmind.gr/httpdocs/wp-content/themes/betheme/functions/theme-functions.php on line 1508

[:el]01/02/2018

Έρχονται αλλαγές στο εταιρικό δίκαιο. Ποιες οι προτεραιότητες της ΓΓΕΠΚ για το επόμενο διάστημα. Έμφαση στην ενίσχυση των ΜΜΕ με χρηματοδοτικά κίνητρα και «πριμοδότηση» μέσω των δημοσίων συμβάσεων.

Εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά, θα μπορούν να ιδρύονται από τα μέσα Φεβρουαρίου οι Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ) καθώς το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο απλοποίησης των διαδικασιών, έχει προχωρήσει στη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα διεκπεραιώνονται όλες οι διαδικασίες.

Αυτό γνωστοποίησε σήμερα ο νέος γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΓΓΕΠΚ) Δημήτρης Αυλωνίτης, σημειώνοντας ότι μέσω της πλατφόρμας αυτής, θα αποδίδεται στην επιχείρηση και ΑΦΜ, αφού η πλατφόρμα θα είναι διασυνδεδεμένη και με το taxis. Τη διαχείριση της πλατφόρμας θα έχει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων η οποία χειρίζεται και το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) υπό την εποπτεία της ΓΓΕΠΚ. Σύμφωνα με τον ίδιο, εντός των επομένων ημερών θα δημοσιευθεί και η σχετική υπουργική απόφαση.

Όπως ανέφερε ο κ. Αυλωνίτης, στόχος είναι, το μοντέλο ηλεκτρονικής σύστασης να επεκταθεί και για τις υπόλοιπες εταιρικές μορφές, ενώ προγραμματισμένες είναι και οι αλλαγές στο εταιρικό δίκαιο.

Συγκεκριμένα, εντός του Φεβρουαρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό θεσμικού πλαισίου για τις ΕΠΕ, θα ακολουθήσει η τροποποίηση του ν.2190/1920 που αφορά τις Ανώνυμες Εταιρείες, ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα υπάρξουν και βελτιώσεις στο πλαίσιο μετασχηματισμού και συγχωνεύσεων των εταιρειών.

Ο κ. Αυλωνίτης, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ΓΓΕΠΚ, τόνισε ότι ζήτημα προτεραιότητας είναι η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τόσο με χρηματοδοτικά κίνητρα μέσω του ΕΣΠΑ, όσο και με λοιπές παρεμβάσεις όπως π.χ. τη διεύρυνση συμμετοχής του στις δημόσιες συμβάσεις.

Επ΄αυτού σημείωσε ότι η ΓΓΕΠΚ, συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο GRASPINNO το οποίο στοχεύει στη δημιουργία και στην υποστήριξη δικτύων ΜΜΕ προς την κατεύθυνση της καινοτομίας και της πράσινης ανάπτυξης στην περιοχή της Μεσογείου.

Το έργο αυτό προσφέρει στους φορείς του δημοσίου ενημέρωση και τεχνική κατάρτιση για τη διενέργεια «πράσινων» δημοσίων συμβάσεων για την ανακαίνιση των δημοσίων κτιρίων προς την κατεύθυνση της μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας. Επίσης προσφέρει στις ΜΜΕ την ευκαιρία να εισέλθουν στην αγορά της «πράσινης» ενέργειας και να καταχωρήσουν τα προϊόντα τους σε ευρέως χρησιμοποιούμενες βάσεις δεδομένων, επεκτείνοντας την πελατειακή τους βάση και ενισχύοντας τη συμμετοχή τους σε προσκλήσεις ενδιαφέροντος που δημοσιεύονται από φορείς του δημοσίου τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή της Μεσογείου.

Πέρα των παραπάνω, παρεμβάσεις προγραμματίζονται για τη βελτίωση του ηλεκτρονικού επιχειρείν, τη διεύρυνση των clusters αλλά και τη σύσταση παρατηρητηρίου επιχειρηματικότητας.

Πηγή: Euro2day.gr[:]