Σχέδιο ενίσχυσης επενδύσεων σε νησιά, βουνά και μεθόριο

Ρύθμιση χρεών στα Ταμεία: Βήμα προς βήμα η διαδικασία
Μάιος 22, 2019
Ενισχύσεις 150 εκατ. ευρώ για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις
Μάιος 22, 2019
Δείτε τα όλα

Σχέδιο ενίσχυσης επενδύσεων σε νησιά, βουνά και μεθόριο

22/05/2019

Σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων σε μικρά νησιά, ορεινές και παραμεθόριες περιοχές επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Τι θα προβλέπει και πότε βγαίνει στον αέρα.

Πρόγραμμα ενίσχυσης επενδύσεων σε νησιά, ορεινές και ευαίσθητες γεωγραφικά περιοχές επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Την άμεση ενεργοποίηση του προανήγγειλε ο Παναγιώτης Κορκολής, Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κατά την παρουσίαση του Μεταφορικού Ισοδύναμου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό.

Το υπό διαμόρφωση πρόγραμμα θα αφορά στην ενίσχυση επενδύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε νησιά έως 3.000 κατοίκων, ορεινές και παραμεθόριες περιοχές.

Εξηγώντας τη λογική του προγράμματος ο Π. Κορκολής σημείωσε πως η κυβέρνηση επιδιώκει την προσέλκυση επενδύσεων σε περιοχές ου αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω απόστασης ή άλλων θεμάτων. «Θέλουμε οι επενδύσεις αυτές να μην επικεντρώνονται μόνο στον τομέα του τουρισμού, αλλά να αφορούν κυρίως παραγωγικές δραστηριότητες ώστε να μην υπάρχει μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, ιδιαίτερα στα νησιά».

Όπως διευκρίνισε το Π. Κορκολής, το μέτρο θα είναι καθολικό και μόνιμο. «Θα μπορούν να ενταχθούν όλοι όσοι θέλουν να επενδύσουν σ’ αυτές τις περιοχές και θα είναι μόνιμα διαθέσιμο. Δεν θα είναι ένα πρόγραμμα που θα ανοίγει και θα κλείνει σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους».

Στην παρούσα φάση η προετοιμασία του προγράμματος αφορά στον καθορισμό του ύψους των ενισχύσεων και τον προσδιορισμό των νησιών και άλλων περιοχών που θα ενταχθούν σε αυτό. Η ολοκλήρωση της προεργασίας του προγράμματος αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους 1-2 μήνες και στόχος της κυβέρνησης είναι να ενεργοποιηθεί άμεσα.

Πηγή: Euro2day.gr