Αλ. Χαρίτσης: Διεκδικούμε αύξηση των ευρωπαϊκών πόρων για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή

12/04/2018

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται αύριο, στο Λουξεμβούργο, αναμένεται να συμμετάσχει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην κρίσιμη συζήτηση για το μέλλον της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

«Διεκδικούμε αύξηση των ευρωπαϊκών πόρων για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή» τονίζει ο κ. Χαρίτσης, με ανάρτησή του στο Τwitter, ενώ χαρακτηρίζει την Πολιτική Συνοχής ως ταυτοτικό στοιχείο για την ΕΕ.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων αύριο στο Λουξεμβούργο για την Πολιτική Συνοχής – ταυτοτικό στοιχείο για την ΕΕ. Διεκδικούμε αύξηση των ευρωπαϊκών πόρων για ανάπτυξη & κοινωνική συνοχή».

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Συνοχής (ΕΣΠΑ) είναι το βασικό εργαλείο που διαθέτει η Ε.Ε. για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση της καινοτομίας, την καταπολέμηση της ανεργίας, τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και γενικότερα, την προώθηση της σύγκλισης μεταξύ των κρατών μελών της.

Πηγή: Ναυτεμπορική