Νέο εργαλείο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας

Σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Ηλεκτρονικό επιχειρείν»
21 Ιουνίου, 2019
Χωρίς κρατήσεις η αποζημίωση για νυχτερινή εργασία ή εργασία τις Κυριακές
21 Ιουνίου, 2019
Δείτε τα όλα

Νέο εργαλείο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας

21/06/2019

Στη δημιουργία μιας ενιαίας διαδικτυακής πύλης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, προχωρούν τα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης και Εξωτερικών.

Ειδικότερα χθες, υπεγράφη η απόφαση της ειδικής γραμματέως ΕΤΠΑ και ΤΣ Ευγενίας Φωτονιάτα για την ένταξη της πράξης «Εθνική Ηλεκτρονική Πύλη για την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα» με Κωδικό ΟΠΣ 5043170 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» (ΕΠΑνΕΚ).

Ο προϋπολογισμός της πράξης, ανέρχεται στα 689.000 ευρώ και αφορά στην ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος και τη δημιουργία ενιαίας ψηφιακής πλατφόρμας και διαδικτυακής πύλης, με αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος του ΥΠΕΞ δηλαδή του κόμβου «agora» και με την ενσωμάτωση και των επιχειρησιακών απαιτήσεων του Enterprise Greece.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δημιουργία της ηλεκτρονικής πύλης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, νομοθετήθηκε με το άρθρο 46 του ν. 4587/2018 που αναδεικνύει την ανάγκη για μια ενιαία εθνική πύλη.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η διαδικτυακή πύλη θα αποτελέσει “κέντρο γνώσης” το οποίο θα περιλαμβάνει βάσεις δεδομένων που θα παρέχουν πληροφορίες για κάθε πτυχή που έμμεσα ή άμεσα επηρεάζει τη λήψη αποφάσεων στο πλαίσιο της εξαγωγικής πολιτικής, αλλά και ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας με τρόπο διαδραστικό και με δυνατότητα χρήσης πολυμέσων, για θέματα εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, θα αξιοποιεί τη δυνατότητα χρήσης σύγχρονων εργαλείων για τη διαχείριση, παρουσίαση και ανάλυση των δεδομένων με στόχο τη διευκόλυνση της έγκαιρης, έγκυρης και αποτελεσματικής λήψης αποφάσεων.

Πέρα από τις πληροφορίες που θα παρέχει τόσο για το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό περιβάλλον, η ηλεκτρονική πύλη θα διαθέτει και μια σειρά χρηστικών εργαλείων που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι εξαγωγείς.

Μεταξύ άλλων, η ηλεκτρονική πύλη θα περιέχει σύστημα τηλεεκπαίδευσης, σύστημα γεωαπεικόνισης με χάρτες και υπόβαθρα, εφαρμογή αυτοαξιολόγησης εξαγωγικής ωριμότητας, εργαλείο κατάρτισης εξαγωγικού πλάνου (export plan).

Επίσης, θα περιέχει, σύστημα διαχείριση ημερολογίου εκδηλώσεων (Events Calendar Μanagement), μηχανισμό τροφοδότησης ειδήσεων (RSS feed) και ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο (newsletter), εφαρμογές διαδραστικής επικοινωνίας χρηστών (social media accounts), διαλειτουργικές Διεπαφές (Web Services) με εξωτερικές πηγές πληροφορίας και βάσεις δεδομένων.

Πηγή: Euro2day.gr