Αυξάνεται κατά 200 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για τις νέες τουριστικές ΜμΕ

7 σημεία-κλειδιά για τη συμπλήρωση του φετινού Ε3
12 Φεβρουαρίου, 2019
Πρόγραμμα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ
12 Φεβρουαρίου, 2019
Δείτε τα όλα

Αυξάνεται κατά 200 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για τις νέες τουριστικές ΜμΕ

12/02/2019

Με επιπλέον 200 εκατ. ευρώ ενισχύθηκε ο προϋπολογισμός της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», προκειμένου να ικανοποιηθεί το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον και η ανάγκη υποστήριξης βιώσιμων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα.

Η αρχική δημόσια δαπάνη της δράσης ήταν 120 εκατ. ευρώ και είχε ήδη αυξηθεί στα 411 εκατ. ευρώ, εντάσσοντας 2.527 επενδυτικά σχέδια. Με τη νέα τροποποίηση της πρόσκλησης, η δημόσια δαπάνη θα ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ, πενταπλάσια του αρχικού προϋπολογισμού, ενισχυμένη με 150 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης από πόρους του ΕΠΑΝΕΚ και 50 εκατ. ευρώ από πόρους των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Μετά τις νέες αποφάσεις θα ενταχθούν τα νέα επενδυτικά σχέδια, σύμφωνα με τη νέα βαθμολογική βάση που θα διαμορφωθεί για τις αξιολογημένες προτάσεις ανά ομάδα Περιφερειών.

Σε δήλωσή της, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι η πρώτη που αναγνώρισε την αξία του τουρισμού συνολικά για την οικονομία και την κοινωνία. Δώσαμε έμφαση στη στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, που αποτελεί τη βάση της ελληνικής οικονομίας. Σε άμεση συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σχεδιάσαμε και προκηρύξαμε μέσω του ΕΠΑνΕΚ δύο προγράμματα ενίσχυσης των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, των υφιστάμενων για τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισής τους, αλλά και για την ίδρυση νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα επενδυτικά σχέδια να ενταχθούν και να προχωρήσουν περισσότερες τουριστικές επενδύσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους τα επόμενα χρόνια σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, σημείωσε: «Ξεπερνώντας τα 600 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης, ικανοποιούμε το αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουρισμό και κινητοποιούμε κεφάλαια που θα ξεπεράσουν κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ, ενισχύοντας την ανάπτυξη και την απασχόληση σε ένα κρίσιμο τομέα για την ελληνική οικονομία».

Πηγή: Ναυτεμπορική