Ξεκίνησε το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων CoViD-19

Δεκατέσσερις τράπεζες στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων της ΕΑΤ
29 Μαΐου, 2020
Παράθυρο για πολλαπλές αιτήσεις στα δάνεια με εγγύηση δημοσίου
29 Μαΐου, 2020
Δείτε τα όλα

Ξεκίνησε το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων CoViD-19

29/05/2020

H Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 το οποίο, θα στηρίξει τη χρηματοδότηση δεκάδων χιλιάδων πολύ μικρών, μικρών, μεσαίων αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας από το τραπεζικό μας σύστημα.

Το Ταμείο συστάθηκε με Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Ι. Τσακίρη, ως χωριστή χρηματοδοτική μονάδα εντός της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ΑΕ (ΕΑΤ) και έχει ως σκοπό χρηματοδότηση, μέσω παροχής εγγυήσεων υπέρ των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μέχρι και την 26η Μαΐου οι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί (ΕΧΟ) θα πρέπει να έχουν υποβάλει τις προτάσεις τους προς την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και θα ακολουθήσει η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων  ώστε να διαμορφωθεί το δανειακό χαρτοφυλάκιο συνολικού ύψους 3,5 δισ Ευρώ διαθέσιμο για τις επιχειρήσεις.

Η εκταμίευση των δανείων προς τους τελικούς λήπτες  πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 συνεπώς και για αυτό το λόγο συστήνεται στις  μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα,  να προετοιμάζουν τους φακέλους και τα αναγκαία δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν π.χ. τον συνολικό κύκλο εργασιών, το μισθολογικό κόστος καθώς και τα υπόλοιπα νομιμοποιητικά στοιχεία ώστε να επιταχυνθεί η εγκριτική διαδικασία.

Οι πόροι του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων CoViD -19 συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πηγή: antagonistikotita.gr